Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ


ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ :ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ

                                                                       ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ    

  Το μαθησιακό αντικείμενο συμπεριλαμβάνει ένα αρχείο με το ταμπλό και τους κανόνες και τέσσερα με τις ερωτήσεις του παιχνιδιού, όσες και οι ενότητες του σχολικού εγχειριδίου. Στόχος μας ήταν οι μαθητές/τριες αρχικά δημιουργώντας και στη συνέχεια παίζοντας το παιχνίδι να επαναλάβουν και να εμπεδώσουν τη διδακτέα ύλη, αλλά, κυρίως, να αντιληφθούν τη σημασία του να είναι ενεργοί πολίτες και να λειτουργεί το δημοκρατικό μας πολίτευμά σύμφωνα με το Σύνταγμα

Εικονίδιο
ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ      Στα διαδραστικά βιβλία δεν υπάρχει διαδραστικό  υλικό για το μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής γ γυμνασίου. Ωστόσο στο Φωτόδεντρο υπάρχουν βίντεο, εκπαιδευτικά παιχνίδια, εικόνες, φύλλα εργασίας, παρουσιάσεις  θεμάτων σχετικών με τις Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες για το γυμνάσιο και το λύκειο. Θα έλεγα ότι έχει μεγάλο ενδιαφέρον και μπορεί να αποκομίσει κάποιος  πολλά οφέλη είτε είναι μαθητής, είτε εκπαιδευτικός.
Εικονίδιο
  Γκολ στη βία από το λύκειο Αναβρύτων
                                                                                                          ένα εκπαιδευτικό βίντεο για τη βία
 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Δυο φίλοι συζητούν για τις ομάδες τους και για το ντέρμπυ που θα γίνει το βράδυ και είναι έτοιμοι να συγκρουστούν. Τότε φτάνουν και άλλοι 2 φίλοι για να τους βοηθήσουν. Στο σημείο αυτό παγώνει η εικόνα και πέφτουν συνθήματα κατά της βίας, ενώ ακούγεται ραδιοφωνικό σποτ κατά της βίας. Αμέσως μετά και ενώ περιμένουμε να δούμε τη συμπλοκή, οι 4 αγκαλιάζονται και δίνουν σχετικό μήνυμα κατά της βίας.
ΕικονίδιοΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ Πρόκειται για μία συνοπτική παρουσίαση τύπου Powerpoint με θέμα την πολιτική ιδεολογία του σοσιαλισμού. Εξηγούνται τα βασικά χαρακτηριστικά της ιδεολογίας και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαμορφώθηκε. Παρουσιάζονται οι κύριοι εκπρόσωποί του και τα χαρακτηριστικά της κομμουνιστικής και της σοσιαλιστικής κοινωνίας.

                                                    ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Εικονίδιο                                                                                Ιστοσελίδα με υλικό για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μπορούν να διαβάσουν για το περιεχόμενο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βικιπαίδεια και σε σχολικά βιβλία της Αγωγής του Πολίτη, να μελετήσουν σχετικές διεθνείς συμφωνίες, να διερευνήσουν ποια θέση έχουν και πώς προστατεύονται τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Σύνταγμα της Ελλάδος και να επεκτείνουν την έρευνά τους σε φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Photodentro logo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου